Mi van, ha esni fog az eső?

Esküvői fotós

Esküvő fotózás, esküvői fotókönyv készítése

Tel: +36 20 445 8595
Cím: 1164 Budapest, Garmada u. 6
VIVIDesign

Mi van, ha esni fog az eső?

Nyár eleji csapadékmaximum

Magyarországon a statisztikák alapján a nyár eleji hónapokban esik a legtöbb csapadék, ezért nem elképzelhetetlen egy ilyen fogatókönyv sem. Mindenesetre azért nem kell előre megijedni: volt már olyan nyár is a praxisomban, amikor heteken keresztül csak szombatonként – az esküvők napján – nem esett.
Amikor elkezdtem esküvőket fotózni, évekig valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy minden általam fotózott esküvőn száraz idő volt, így fel sem merült bennem ez a probléma. Aztán később, a nagy számok törvénye alapján nekem is kellett szembesülnöm vele, hogy ilyen bizony előfordulhat.


Legyen „B” terv

Bölcs dolog ezért felkészülni erre az eshetőségre is, hiszen esőnapot beiktatni nem lehet. Jó tehát, ha van egy „B” terv az esküvői fotózás helyszínére, ami lehet egy szép szállodabelső, vagy egy árkádos rész is. Persze az is jó, ha az „A” tervben már eleve olyan helyszín szerepel, ahol rossz idő esetén is van hova „menekülni”.
Az elmúlt években nagyon sok helyen voltunk fotózni, így szívesen segítünk nektek a megfelelő helyszín kiválasztásában. Van több helyszín egyébként, ahol előre nem kell fizetni a fotózásért, hanem csak ha tényleg elmegyünk oda, ezért ez a fajta elővigyázatosság még csak plusz költséget sem ró az esküvőtökre.

Egyébként a meteorológiai előrejelzések egy hét távlatában már elég megbízhatóan működnek (régen sokat robogóztam, úgyhogy megtanultam, melyikre érdemes odafigyelni), ezért az utolsó héten már úgyis előre fogjátok látni, hogy mire lehet számítani.

A borús idő a fotós barátja

Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha kicsit (vagy nagyon) felhős az idő, ilyenkor ugyanis kevesen gondolnák, de fotózás szempontjából sokkal jobbak a fényviszonyok, mint szikrázó napsütésben.
Szóval aggodalomra semmi ok: ha esik, ha fúj, biztosak lehettek benne, hogy megfelelő előkészületek mellett az esküvőtökről mindenképpen jó fotók fognak készülni!

                     

 

Hasznos oldalak: foto.lap.hu | eskuvoifoto.lap.hu | meghivo.lap.hu

VIVIDesign Helye: 1164. Budapest, Garmada u. 6, Telefon: +36 20 445 8595. eskuvoifotosoldal.hu.